HABERLER
Kısır
Malzemeleri,
1,5 bardak ince bulgur
birkaç parça yeşil soğan
birkaç yaprak kıvırcık
salça ve biber salçası
2 adet badem
bir tutam maydanoz
3,5 yemek kaşığı sıvıyağ
Üç adet limon
Sumak, karabiber, pul biber ve tuz
Yapılışı ,
1,5 bardak ince bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini örtüp biraz dinlendirin. Bütün malzemeleri yıkayıp bir güzel yeşillikleri ince olacak şekilde doğrayın. Bu arada sıcak suda bekletilen bulgurlar yumuşadıktan sonra göz kararı biber salçası ile yoğurup birazda domates salçasını ekleyip hep beraber yoğurun bu şekilde biraz bekletin. Ardından tüm malzemeleri derin bir kap içine yerleştirin, üzerine limonların suyunu sıkıp ekleyin. Baharatları ve tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırıp servis edebilirsiniz.
Malzemeleri,
1,5 bardak ince bulgur
birkaç parça yeşil soğan
birkaç yaprak kıvırcık
salça ve biber salçası
2 adet badem
bir tutam maydanoz
3,5 yemek kaşığı sıvıyağ
Üç adet limon
Sumak, karabiber, pul biber ve tuz
Yapılışı ,
1,5 bardak ince bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini örtüp biraz dinlendirin. Bütün malzemeleri yıkayıp bir güzel yeşillikleri ince olacak şekilde doğrayın. Bu arada sıcak suda bekletilen bulgurlar yumuşadıktan sonra göz kararı biber salçası ile yoğurup birazda domates salçasını ekleyip hep beraber yoğurun bu şekilde biraz bekletin. Ardından tüm malzemeleri derin bir kap içine yerleştirin, üzerine limonların suyunu sıkıp ekleyin. Baharatları ve tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırıp servis edebilirsiniz.