HABERLER
Diyet Etimek Tatlısı
Canınız tatlımı çekti? Diyeti bozmadan kalori miktarına dikkat ederek hazırladığınız tatlılardan yiyebilirsiniz ( tabii ki aşırıya kaçmadan). Yaparken ve yerken büyük keyif aldığım etimek tatlısı tarifini sizin için hazırladım.
Malzemeleri,
1 kg yağsız süt
1 bardak esmer şeker
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 paket etimek (tuzsuz olacak )
2 bardak su
5 damla limon suyu
Yapılışı ,
Bir litre süt, bir yemek kaşığı buğday ununu ve bir su bardağı esmer şekeri birlikte karıştırın. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Bir su bardağı esmer şeker ve 2 su bardağı su ile tatlının şerbetini hazırlayın. Tatlı şerbeti için hazırlanan karışımı 10 veya 15 dakika kaynatarak koyulaşmasını sağlayın. Ocaktan almadan önce içine limon suyunu da ekleyin. Bir borcamın içine yerleştirdiğiniz etimeklerin üzerine hazırlanan şerbeti dökün. Etimekler şerbetini çektikten sonra muhallebiyi üzerine dökün. Dilerseniz tatlının üzerini mevsim meyveleri ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Canınız tatlımı çekti? Diyeti bozmadan kalori miktarına dikkat ederek hazırladığınız tatlılardan yiyebilirsiniz ( tabii ki aşırıya kaçmadan). Yaparken ve yerken büyük keyif aldığım etimek tatlısı tarifini sizin için hazırladım.
Malzemeleri,
1 kg yağsız süt
1 bardak esmer şeker
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 paket etimek (tuzsuz olacak )
2 bardak su
5 damla limon suyu
Yapılışı ,
Bir litre süt, bir yemek kaşığı buğday ununu ve bir su bardağı esmer şekeri birlikte karıştırın. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Bir su bardağı esmer şeker ve 2 su bardağı su ile tatlının şerbetini hazırlayın. Tatlı şerbeti için hazırlanan karışımı 10 veya 15 dakika kaynatarak koyulaşmasını sağlayın. Ocaktan almadan önce içine limon suyunu da ekleyin. Bir borcamın içine yerleştirdiğiniz etimeklerin üzerine hazırlanan şerbeti dökün. Etimekler şerbetini çektikten sonra muhallebiyi üzerine dökün. Dilerseniz tatlının üzerini mevsim meyveleri ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.