HABERLER
Fırında Kabak Turtası
Hem sağlıklı hem de kalorisi düşük olan yemek tarifi ile sadece 195 Kcal alacaksınız, yapılışı ve hazırlanışı ile sadece dakikalarınızı alacak bu hafif ve lezzetli diyet yemeği ile zayıflamaktan keyif alacaksınız.
Malzemeler,
* 4 adet kabak
* 1 adet soğan
* 2 çay kaşığı fındıkyağı
* 1 kahve fincanı kadar su
* 8 çorba kaşığı yağsız yoğurt
* 1 tatlı kaşığı kadar limon kabuğunu rendeleyin
* 1 adet yumurta, bir iki tutam taze nane yaprağı, tuz ve karabiber
Yapılışı,
Öncelikle kabakları halka şeklinde dilimleyip soğanı incecik olarak doğrayın, dereotunu da kıyın. Ardından teflon tava içine yağı koyup kızdırdıktan sonra içine soğanları da ilave edin. Soğanlar pembeleştikten sonra kabakları da koyup sote haline getirin. İçerisine suyu da koyup kapağı kapatın ve ateşin altını kısarak pişmesini bekleyin, tuz ve karabiberini de ilave ettikten sonra pişmiş olan yemeğin üzerine yağsız yoğurt, rendelenmiş limon kabuğunu ve yumurtayı birlikte çırpıp kabakların üzerine dökün ve karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın kabına hazırlanan karışımı boşaltın.180 derece de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. Yemek soğuduktan sonra üzerine taze nane ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Hem sağlıklı hem de kalorisi düşük olan yemek tarifi ile sadece 195 Kcal alacaksınız, yapılışı ve hazırlanışı ile sadece dakikalarınızı alacak bu hafif ve lezzetli diyet yemeği ile zayıflamaktan keyif alacaksınız.
Malzemeler,
* 4 adet kabak
* 1 adet soğan
* 2 çay kaşığı fındıkyağı
* 1 kahve fincanı kadar su
* 8 çorba kaşığı yağsız yoğurt
* 1 tatlı kaşığı kadar limon kabuğunu rendeleyin
* 1 adet yumurta, bir iki tutam taze nane yaprağı, tuz ve karabiber
Yapılışı,
Öncelikle kabakları halka şeklinde dilimleyip soğanı incecik olarak doğrayın, dereotunu da kıyın. Ardından teflon tava içine yağı koyup kızdırdıktan sonra içine soğanları da ilave edin. Soğanlar pembeleştikten sonra kabakları da koyup sote haline getirin. İçerisine suyu da koyup kapağı kapatın ve ateşin altını kısarak pişmesini bekleyin, tuz ve karabiberini de ilave ettikten sonra pişmiş olan yemeğin üzerine yağsız yoğurt, rendelenmiş limon kabuğunu ve yumurtayı birlikte çırpıp kabakların üzerine dökün ve karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın kabına hazırlanan karışımı boşaltın.180 derece de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. Yemek soğuduktan sonra üzerine taze nane ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.