HABERLER
Kabak Mücver
Yediklerimizin kalorilerine hep dikkat ederiz. Hedeflediğimiz kiloyu verdikten sonra da kilomuzu korumak için düşük kalorili yemekler yememiz gerekir. Diyet yemekleri hep birbirine benzer ve tadı tuzu maalesef pek olmaz. Şimdi size sunacağımız yemek tarifinin hem tadı hem tuzu var. Hem de düşük kalorili. 185 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika…2 kişilik
Malzemeler,
2 kabak
2 dal dereotu
1 çorba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
Rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
1.Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın.
2.Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın.
3.Dereotunu yıkayıp kıyın.
4.Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın.
5.Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın.
6.Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin.
7.Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
8.Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin.
9.İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
10.Sıcak olarak servis yapın.
Yediklerimizin kalorilerine hep dikkat ederiz. Hedeflediğimiz kiloyu verdikten sonra da kilomuzu korumak için düşük kalorili yemekler yememiz gerekir. Diyet yemekleri hep birbirine benzer ve tadı tuzu maalesef pek olmaz. Şimdi size sunacağımız yemek tarifinin hem tadı hem tuzu var. Hem de düşük kalorili. 185 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika…2 kişilik
Malzemeler,
2 kabak
2 dal dereotu
1 çorba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
Rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
1.Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın.
2.Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın.
3.Dereotunu yıkayıp kıyın.
4.Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın.
5.Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın.
6.Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin.
7.Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
8.Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin.
9.İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
10.Sıcak olarak servis yapın.