HABERLER
Diyet Papaz Böreği
Diyettesiniz ve börek yemeniz yasak. Börek özleminizi gidermek için yapılışı çok basit ve lezzetli. Sizlere özel olarak hazırlanmış bu diyet tarifini denemeden geçmeyin.
Malzemeleri,
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
2 tane yumurta
1 çay bardağı light süt
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
2 tane taze yufka
1 tane kuru soğan
1 kg taze pazı ( ıspanak da olabilir )
1 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr beyaz peynir
1 tane kırmızı biber
Yapılışı ,
Yumurtayı,sütü, yoğurdu ve sıvıyağı iyice çırpın. Bu karışımın bir miktarını orta boyutta fırın tepsisinin her tarafına güzelce sürün. Bir tane yufkayı tepsiye yerleştirin yalnız yufkanın kenarları dışarıda kalacak. Geriye kalan yufkayı parçalayarak bir kısmını yufkanın üzerine serin. Yumurtalı karışımı üzerine sürün. 1 çorba kaşığı sıvıyağı ısıtıp içine soğanı küçük küçük doğrayın ve pazıyla beraber yağda çevirerek pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp peynir ve kırmızı biberleri de ekleyip yufkanın üzerine yayın. Geriye kalan parçalanmış yufkayı da karışımın üzerine serpin. Yumurtalı karışımdan da sürüp tepsiden kenara sarkan yufkayı içe doğru katlayın ve kalan karışımı tekrar sürün. Dilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin
Diyettesiniz ve börek yemeniz yasak. Börek özleminizi gidermek için yapılışı çok basit ve lezzetli. Sizlere özel olarak hazırlanmış bu diyet tarifini denemeden geçmeyin.
Malzemeleri,
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
2 tane yumurta
1 çay bardağı light süt
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
2 tane taze yufka
1 tane kuru soğan
1 kg taze pazı ( ıspanak da olabilir )
1 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr beyaz peynir
1 tane kırmızı biber
Yapılışı ,
Yumurtayı,sütü, yoğurdu ve sıvıyağı iyice çırpın. Bu karışımın bir miktarını orta boyutta fırın tepsisinin her tarafına güzelce sürün. Bir tane yufkayı tepsiye yerleştirin yalnız yufkanın kenarları dışarıda kalacak. Geriye kalan yufkayı parçalayarak bir kısmını yufkanın üzerine serin. Yumurtalı karışımı üzerine sürün. 1 çorba kaşığı sıvıyağı ısıtıp içine soğanı küçük küçük doğrayın ve pazıyla beraber yağda çevirerek pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp peynir ve kırmızı biberleri de ekleyip yufkanın üzerine yayın. Geriye kalan parçalanmış yufkayı da karışımın üzerine serpin. Yumurtalı karışımdan da sürüp tepsiden kenara sarkan yufkayı içe doğru katlayın ve kalan karışımı tekrar sürün. Dilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin